emily2 copy

Faro de Santa PolaCosta Blanca har ett typiskt medelhavsklimat, med sval havsbris på sommaren och skydd av de omgivande bergen mot de kalla nordvindarna på vintern. Området har i genomsnitt 3000 soltimmar per år och den genomsnittliga temperaturen överstiger lätt 20 grader.

År 1986 blev Costa Blanca rekommenderat av Världshälso-organisationen för att det erbjuder ett av de mest hälsosamma klimaten i världen – varken för varmt på sommaren eller för kallt på vintern. Vi brukar skryta med att vi har 325 soldagar per år och det gör området till en perfekt destination året om!

IMG00025-20100924-1451Vårt hus är beläget i Gran Alacant, i ett av de lugnare bostads- områdena uppe på bergssluttningen nära fyrhuset El Faro de Santa Pola. Gran Alacant ligger 20 minuter söder om Alicante och endast 10 minuter från Alicantes internationella flygpplats.

Gran Alacant är ett samhälle med en mycket avslappnad atmosfär, nära vackra sandstränder och med en fantastisk utsikt över Medelhavet. Många nordeuropéer besöker området varje år och en del har bosatt sig här permanent för att njuta av klimatet, de fina stränderna och alla utomhusaktiviteter som Alicante-området erbjuder hela året om.

IMG00060-20101002-1252Ni finner mer information om huset, området, aktiviteter, närliggande platser att besöka samt praktiska råd på vår hemsida.

Ni är även varmt välkomna att kontakta oss om frågor och andra funderingar kring att hyra vårt hus i Gran Alacant!

 

Text: Emily Waldmann, http://www.hyrahusialicante.com/

Foto Banner: Mia Niemi, MJ Vision, http://www.mjvision.com/en/