Lunchintervju med Anna Westberg, innesäljare på mäklarbyrå i Alicante

Tisdag, 17 november 2015

Alicante_hamn)

Båthamnen i Alicante

Annas takvåningslägenhet i Alicante

Annas takterass, hon hyr lägenhet i Alicante Las Carolinas

Anna Westberg, 38, bor och arbetar sedan ett år tillbaka som innesäljare på en välkänd mäklarbyrå i Alicante och hon berättar hur hon upplever det att bo och arbeta på Costa Blanca. Anna bor i de historiska och typiskt spanska kvarteren ”Las Carolinas Altas” bakom borgen i Alicante stad och i en fantastisk takvåningslägenhet tillsammans med väninnan Jennifer och sin underbara lilla fårhund Sisi (Sisi är en extremt söt pudelmix och ser ut som ett litet får därav fårhund).

Anna beskriver sina kvarter som härliga och autentiska, hon har nära till allt hon behöver och området består av en naturlig mix av spanjorer och några andra nationaliteter, men främst av allt råder en god stämning, alla är vänliga mot varandra och hjälps åt med vardagsteman. Anna berättar ”Människor här håller ihop, vi hjälper varandra dagligen och jag känner mig inte särbehandlad i området på något sätt även om jag är svensk och sticker ut lite i mängden”.

Anna med vännina på cykeltur

Anna med vännina på cykeltur

Anna är en internationell tjej som tidigare bott i London, Barcelona och Indien, Bombay. Hon berättar att det som styrde henne tillbaka till Spanien, var en längtan att komma tillbaka till värmen, livskvaliteten och människorna här. Hon visste inte mycket om Alicante och Costa Blanca men är redan mycket positivt överraskad. Anna är en aktiv tjej som gillar att hika & bika på sin fritid och hon berättar att det finns ett stort utbud av bra vandringsleder i bergen runt om Alicante och hon rekommenderar till exempel områden som Puig Campana, Aigües och Vall de Laguar.

När Anna för några år sedan bodde och arbetade i Indien, Bombay (Mumbai), skapade och förmedlade hon bloggen BombaySun som även flitigt besöktes av indisk nyhetsmedia. Här bloggar hon om vardagslivet i Bombay och hon berättar att Indien är kontrasternas land, ingen som har besökt eller bott i Indien förblir oberörd. Anna säger ”När du kommer in på flygplatsen så vet du, antingen vänder du direkt och åker därifrån eller så blir du totalt fascinerad av allt; människorna, värmen, gemenskapen – Karma!”

Sisi leker med barbapappa 2

Lyckliga lilla “Alicantina hunden” med sina nya leksaker

I Bombay jobbade Anna på välgörenhetsorganisationen Aured för döva barn, där de lärde barnen att läsa, höra och prata med hjälp av läkare som utan kostnad opererade in en hörapparat hos barnen. Den här hjälpen gjorde det möjligt för barnen att höra och prata utan att använda teckenspråk samt att få ett vanligt liv i samhället. Anna inflikar, ”välgörenhet tillhörde vardagen i de kvarter där jag bodde. Alla gjorde något, det fanns organisationer för övergivna barn, för döva människor, blinda, rörelseförhindrade, cancerpatienter etc. Fattiga familjer reste i flera dagar för att få hjälp för sina barn och närstående.”

För att återgå till Alicante och Costa Blanca, så märker Anna ett stort intresse hos nordbor att köpa bostad här nere. Fler och fler personer bosätter sig även idag permanent på Costa Blanca, man etablerar en egenföretagarverksamhet och flyttar ner helt enkelt. Efter alla år så är Spanien fortfarande den mest populära destinationen för oss skandinaver.

Är du intresserad av att veta mer och kanske köpa bostad på Costa Blanca så kan du bl a kontakta de här mäklarna som är mycket professionella och har lång erfarenhet inom branschen:

Skandiamäklarna Spanien Torrevieja http://www.skandiamaklarna.se/spanien/costa-blanca/torrevieja

Spanienvilla http://www.spanienvilla.se

 

Intervjuad av: Emily Waldmann